Lekkers uit Hoeselt doet jury watertanden

"Wonderful!", was het oordeel van het International Taste Institute toen de pralines van Ovidias in de monden van de vakjury wegsmolten. Maar liefst 4 producten van de Hoeseltse chocolatier kaapten zopas een prijs weg op de Superior Taste Awards.

Het ITQI (International Taste Institute) is opgericht om de kwaliteit van voedingsproducten te beoordelen en te certificeren. De organisatie werkt samen met 200 van de beste chefs en sommeliers ter wereld. Zij vormen een jury, die blind proeft van de voorgeschotelde dranken en voedingswaren. Producten die de selectie op basis van smaak, geur en textuur overleven, worden beloond met een Superior Taste Award.

Op de meest recente uitreiking doorstonden 4 producten van Ovidias de proeven met glans. "Een prachtige bekroning", aldus Miet Vangertruyden, tweede generatie van het Hoeseltse familiebedrijf, dat in 1978 werd opgericht als een marsepeinfabriekje. Intussen telt de chocolatier meer dan 35 werknemers, die onder de Ovidias-merknaam en private label, zelf ontwikkelde pralines produceren voor een internationaal cliënteel. Kenmerkend zijn de volle, romige vullingen en de individuele verpakkingen, die de smaak beter vasthouden. Daar is nu ook de jury van de Superior Taste Awards van overtuigd...