Nieuws Limburg Lekstokkenfabriek doet overname in Duitsland

Lekstokkenfabriek doet overname in Duitsland

Lekstokkenfabriek doet overname in Duitsland

Cand’Art, de fabrikant van lolly’s uit Bilzen, heeft het merk van zijn Duitse collega Hirsch overgenomen. Dat levert Cand’Art tegelijk 20 nieuwe internationale klanten op. Cand’Art heeft ook een deel van de productielijnen van Hirsch overgenomen. Op termijn levert dat acht extra jobs op bij de Bilzense kmo. Cand’Art wordt in zijn segment meteen één van de grote spelers in Europa.

Hirsch is een grote naam in Duitsland. De fabrikant van zoetwaren is al generaties lang gevestigd in Oberderdingen, tussen Stuttgart en Heidelberg. Maar nu houdt het bedrijf ermee op. “De zoetwarenproducenten hebben moeilijke tijden achter de rug,” zegt zaakvoerster Danielle Brepoels van Cand’Art. “Terwijl de suikerprijs in 2011 verdubbelde, bleven de lange termijncontracten met de distributieketens wel lopen. Wie toen geen reserves had, mocht het vergeten,” legt Brepoels uit. “Ook wij hebben toen een flinke tand moeten bijsteken.”

CandArt Danielle BrepoelsNa onderhandelingen met Olaf Hirsch, heeft Cand’Art het merk Hirsch, de beeltenis en een aantal submerken weten overnemen. “Tot grote opluchting van tal van Hirsch-klanten,” zegt Daniëlle Brepoels. Cand’Art heeft ook enkele productielijnen van de voormalige Duitse collega overgekocht. Die worden in de loop van de volgende weken in Bilzen geïnstalleerd. “Wij zullen nu ook de giga-lolly’s met kauwgom kunnen maken,” lacht Brepoels. Door de extra productielijnen kan Cand’Art zijn capaciteit meer dan verdubbelen. “We zullen ook zeven of acht mensen extra nodig hebben.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.