Nieuws Limburg Leonardo DiCaprio investeert in Limburgs vleesbedrijf

Leonardo DiCaprio investeert in Limburgs vleesbedrijf

Leonardo DiCaprio investeert in Limburgs vleesbedrijf

Hollywoodster Leonardo DiCaprio gaat geld investeren in Mosa Meat, een pionier op het gebied van kweekvlees. Dat schrijven de collega’s van WijLimburg.nl.

Mosa Meat bevindt zich net over grens van beide Limburgen in Maastricht. Het bedrijf introduceerde in 2013 de eerste gecultiveerde rundvleeshamburger door het vlees op een natuurlijke manier te laten groeien uit de cellen van een koe. Dat heeft de aandacht getrokken van Leonardo DiCaprio. De acteur staat bekend om zijn strijd tegen de klimaatverandering, waarbij hij ook het slachten van vee voor het gebruik van consumptievlees afkeurt. Het is zijn doel om het voedselsysteem te hervormen, en Mosa Meat kan daar een deel van uitmaken.

Op de website van Mosa Meat is een persoonlijke boodschap van DiCaprio te lezen: “Eén van de meest impactvolle manieren om de klimaatcrisis te bestrijden, is door ons voedselsysteem te veranderen. Mosa Meat biedt een nieuwe manier om aan de wereldwijde vraag naar rundvlees te voldoen en tegelijkertijd enkele van de meest urgente problemen van de huidige industriële rundvleesproductie op te lossen”, zegt de acteur.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.