Nieuws Limburg Leten: “Laat bedrijven boosterprikken toedienen”

Leten: “Laat bedrijven boosterprikken toedienen”

Leten: “Laat bedrijven boosterprikken toedienen”

Voka Limburg wil dat bedrijven de leiding krijgen voor het toedienen van de boosterprikken. “Nu duidelijk wordt dat een derde inspuiting noodzakelijk is om het virus écht klein te krijgen, moet er versneld gereageerd worden”, aldus gedelegeerd bestuurder Johann Leten. “De Vlaamse regering is blijkbaar in slaap gedommeld, waardoor we kostbare tijd dreigen te verliezen. Onze bedrijven staan klaar om hun verantwoordelijkheid te nemen en op de werkvloer te vaccineren. Geef hen samen met de bedrijfsartsen dan ook een mandaat om dit te kunnen doen.”

Het overlegcomité besliste dat de hele bevolking zo snel mogelijk een extra vaccinatiedosis moet ontvangen. De manier waarop dit zal gebeuren, is vandaag echter nog steeds onduidelijk. “En dat is onbegrijpelijk”, zegt Johann Leten. “Ruim zes maanden geleden vroegen we reeds om bedrijven te betrekken in de verdere vaccinatiestrategie, net zoals dat bijvoorbeeld gebeurt bij de jaarlijkse griepspuiten. Dat die uitgestoken hand genegeerd werd, is dan ook haast schuldig verzuim. Een log overheidsapparaat kan niet op tegen de flexibiliteit en snelheid van bedrijven.”

Dat er bij de eerste vaccinatiecampagne niet plots van strategie veranderd werd, wil Voka Limburg nog begrijpen. “Die aanpak heeft destijds geloond, waardoor Vlaanderen wereldtop werd qua vaccinatiegraad. Maar die voorsprong dreigen we nu te verliezen doordat de Vlaamse Regering halsstarrig vasthoudt aan haar beproefde recept”, waarschuwt Leten. “Terwijl de situatie vandaag compleet anders is. Er zijn meer dan voldoende vaccins beschikbaar, stel ze dan ook ter beschikking aan onze bedrijven. Zij zorgen dan wel voor efficiënte bescherming van hun medewerkers.”

Voka Limburg krijgt naar eigen zeggen massa’s vragen van bedrijven die zelf met de organisatie van de vaccinaties willen starten. “Ondernemers zijn het beu om afhankelijk te zijn van de overheid. Na een economisch bijzonder moeilijk jaar, timmeren ze terug aan hun weg naar boven. De beslissing rond telewerk was al een klap in het gezicht, maar zal plichtsbewust opgevolgd worden. Geef hen dan ook wat vertrouwen terug en maak het mogelijk om intern te vaccineren. Er zijn geen praktische bezwaren, enkel de politieke wil ontbreekt. Maar het is nog niet te laat. Geef ons een mandaat en wij doen de rest,” besluit Leten.

Reageer op dit bericht

Reacties

Niki H. 2021-11-19 11:24:17

De eerste 2 spuiten hebben niet geholpen, dus gaan we de corrupte Farma bedrijven nog meer sponsoren? In de hoop dat de derde werkt? Zelfs een ezel stoot zich geen 2 x aan dezelfde steen. Vreemd dat jullie het schandaal van de grootste vac-cinleverancier niet vermelden. Dat is pas nieuws.

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.