Nieuws Limburg Levenstond Seafood neemt Vandermaesen over

Levenstond Seafood neemt Vandermaesen over

Levenstond Seafood neemt Vandermaesen over

Het Vlijtingse visverwerkende bedrijf Levenstond Seafood heeft in Lummen collega Vandermaesen overgenomen. “Er werd een compromis bereikt, waarbij wij de meerderheid van de aandelen in Vandermaesen overnemen van Kennemervis Groep,” zegt zaakvoerder Axel Verberckmoes van Levenstond Seafood. “Marnix Vandermaesen (41), die nog steeds bestuurder was in het bedrijf, verwerft bovendien een belang in Levenstond Seafood, zodat de nieuwe groep wordt aangestuurd door 2 Limburgse families.” In de nieuwe structuur behoudt ook het Nederlandse Kennemervis Groep een minderheidsaandeel. “Wat heel belangrijk is omdat we nog op vele domeinen kunnen samenwerken,” aldus Verberckmoes.

Levenstond Seafood en Vandermaesen vullen elkaar perfect aan. “Aanvankelijk wilde Kennemervis daarom Levenstond Seafood overnemen, maar het verliep anders,” zegt Marnix Vandermaesen, die na zijn vader Valère aan het hoofd kwam van het Lummense visbedrijf dat al in 1948 werd gesticht. Axel Verberckmoes vult aan: “Waar Levenstond Seafood (dat pas in 2007 werd opgericht) vooral actief is in visspecialiteiten voor de retailsector, staat Vandermaesen erg sterk in de distributie naar winkels en horeca. Ook qua assortiment zijn we complementair. Door dit ruime aanbod te combineren met de flexibiliteit van een kmo en het directe klantencontact, kunnen we wedijveren met grote mondiale spelers in de markt.” De nieuwe groep zal een omzet realiseren van ongeveer 35 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.