Nieuws Limburg Levenstond Seafood pakt 26ste Dessersprijs

Levenstond Seafood pakt 26ste Dessersprijs

Levenstond Seafood pakt 26ste Dessersprijs

Nadat KRC Genk eerder deze week de Cyriel Dessersprijs binnenhaalde, viel woensdagavond de Herman Dessersprijs te beurt aan Gianne Levenstond en Axel Verberckmoes, het echtpaar achter de succesvolle vishandel Levenstond Seafood uit Vlijtingen.

Het was al voor de 26ste keer dat Voka Limburg de onderscheiding Herman Dessers mocht uitreiken, genoemd naar de Piringenaar die 42 jaar op de directeurszetel van de werkgeversorganisatie heeft vertoefd. Na een spannende strijd wisten Gianne Levenstond en Axel Verberckmoes de hoofdprijs weg te kapen, voor de neus van Ismaël Ben-Al-Lal (U2Pgroup) en Sam Strijckmans (Nitto EMEA). De jury had vooral lof voor de duurzame groei en innovatieve aanpak van het familiebedrijf.

“Het visverwerkingsbedrijf werd in 2007 opgericht en profileert zich als een groeibedrijf dat vooruit denkt en zeer goed de logistieke sterktes van onze provincie benut”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg. De vakjury vult aan: “Gianne en Axel tonen op voortreffelijke wijze hoe innovatie en export bijdragen tot een duurzame groei. Het duo startte 13 jaar geleden met hun visverwerkingsbedrijf en kon in 2019 een bedrijfsomzet van 75 miljoen euro voorleggen. Daarin zijn niet de cijfers, maar wel de evolutie belangrijk. De slimme implementatie van innovatie resulteren in efficiëntiewinst en meer kwaliteit. De internationale focus is dan weer een noodzaak voor de visaanvoer, maar toont dat Limburg een vruchtbare bodem is voor ambitieuze exporteurs.”

Gianne Levenstond en Axel Verberckmoes volgen in de eregalerij Stijn Bijnens op. De CEO van Cegeka werd vorig jaar bekroond voor het werk dat hij leverde bij de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.