Nieuws Limburg Lhomme haalt dochter van de bank

Lhomme haalt dochter van de bank

Lhomme haalt dochter van de bank

Bij Lhomme Tools uit Genk, een gekende verdeler van gereedschappen en andere benodigdheden voor garages en de industrie, heeft de tweede generatie de intrede in het bedrijf gedaan. Ann-Sofie Lhomme (28), dochter van stichter Robert Lhomme en Rita Vandormael, heeft haar job bij de bank vaarwel gezegd en bereidt zich stapsgewijs voor om de bedrijfsleiding over te nemen.

Tot voor kort adviseerde Ann-Sofie Lhomme ondernemers over hun financiën, vandaag verkoopt ze 100.000 soorten artikelen aan auto- en truckherstellers. De overstap naar het familiebedrijf was een plan voor de lange termijn, dat plots in een stroomversnelling is gekomen. “Ik ben na mijn studies gaan solliciteren bij de bank (BNP Paribas Fortis) omdat me dat wel een goede leerschool leek”, vertelt ze. “Dat is ook gebeurd. Behalve de financiële expertise, heb ik er geleerd hoe je met mensen omgaat, hoe je vertrouwen kan winnen, hoe je moet onderhandelen, enzovoort. Ik deed de job bij de bank heel graag. Bij de klanten werd ik kind aan huis en met mijn collega’s was het fijn samenwerken. Toch had ik na 5 jaar het gevoel dat het tijd was voor iets anders, en net op dat moment konden mijn ouders wel wat hulp gebruiken bij Lhomme Tools. De puzzelstukken vielen samen, en dus maakte ik de langverwachte overstap.”

De bedoeling is dat Ann-Sophie alle aspecten van het bedrijf leert kennen zodat ze op termijn de fakkel van haar ouders kan overnemen. “We hebben van bij de start het takenpakket goed verdeeld”, zegt ze. “Van mijn mama neem ik een aantal administratieve taken over en papa geeft me de kans om me in te werken in de verkoop en het algemeen management, inclusief het leiden van vergaderingen, business development, enzovoort. Het is belangrijk dat hij de dingen kan loslaten en toestaat dat ik fouten maak. Dat is de beste leerschool.”

Het technische aspect van de job leert ze in de praktijk. “Ik ga mee met onze vertegenwoordigers naar de klanten en hou daar ogen en oren goed open. Zo leer ik de meest frequente oplossingen kennen. Ik zorg zelf voor de verkoop van basisproducten en kan voor specifieke vragen terugvallen op interne specialisten. Daarnaast ga ik naar elke opleiding die onze leveranciers organiseren. Zo leer ik beetje bij beetje alle kneepjes van het vak.”

En daarmee is de continuïteit van het snelgroeiende familiebedrijf nu al gewaarborgd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.