Nieuws Limburg Libost moet naar Zweedse pijpen dansen

Libost moet naar Zweedse pijpen dansen

Libost moet naar Zweedse pijpen dansen

Het Hasseltse ingenieursbureau Libost, dat in 2008 werd opgekocht door Grontmij, komt in Zweedse handen. Dat is een gevolg van het overnamebod van 354 miljoen dat het Zweedse Sweco heeft gedaan op de beursgenoteerde groep. Een meerderheid van aandeelhouders heeft zich volgens Nederlandse bronnen al akkoord verklaard, waardoor de overname als beklonken mag beschouwd worden. Door de combinatie ontstaat het grootste ingenieurs- en adviesbureau in Europa, met bijna 15.000 werknemers en een omzet van 1,7 miljard euro.

VWGrontmij, dat door de overname van de beurs zelf heeft het al jaren moeilijk. Vorig jaar werd een verlies geleden van 20 miljoen euro. De naam Grontmij zal verdwijnen. Ook boven de Volkswagengarage van Delorge in Hasselt zal bijgevolg weldra een nieuw logo prijken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.