Nieuws Limburg Licht nog lang niet uit bij Emgo in Lommel

Licht nog lang niet uit bij Emgo in Lommel

Licht nog lang niet uit bij Emgo in Lommel

Lampenfabriek Emgo in Lommel, eigenlijk een afkorting van de fantastische naam Europese Maatschappij voor Fabricage en Verkoop van Gloeilampen Onderdelen, heeft de grondige herstructurering goed doorstaan. In het voorbije boekjaar nam de omzet toe met 3,4 procent tot 48 miljoen (verrekend naar 12 maanden). Ook de eerste jaarhelft van 2011, die tot het verlengde boekjaar behoort, was meer dan behoorlijk. Een aanzienlijk deel van de kosten kon immers worden doorgeschoven naar de buren van Ducatt. Dit is zoals bekend een nieuwe entiteit die is afgesplist van Emgo. Er wordt sinds kort hoogwaardig glas voor onder meer zonnepanelen gemaakt (lees verhaal hier). Ducatt heeft echter ook de productie van ballonglas van Emgo overgenomen, samen met 100 medewerkers en een aanzienlijk deel van de activa. Op die manier is Ducatt (dat oa. LRM tot de aandeelhouders mag rekenen) nu al de grootste leverancier van Emgo geworden.

Emgo zelf kan zich dus meer op de verkoop richten, maar ziet door het Europese verbod op gloeilampen (in 2012 ook van kracht voor 25 en 40 Watt) een belangrijke markt opdrogen. Dit wordt echter deels gecompenseerd door de stijgende vraag naar glas voor zonne-energie en voor de farmaceutische sector. Ook voor veeleisende klanten in de TL-lampen (buisglas) en automobielsector blijft Emgo de lievelingsleverancier, aldus de bedrijfsleiding. Tot slot blijft ook de nabewerking van de lampen een solide business voor de Lommelse fabriek, waar momenteel nog zo’n 177 mensen werken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.