Nieuws Limburg Limburg boekt laagste omzet in Vlaanderen

Limburg boekt laagste omzet in Vlaanderen

Limburg boekt laagste omzet in Vlaanderen

Van de 668 miljard euro die de Belgische bedrijven hebben omgezet, werd amper 25 miljard in Limburg gerealiseerd. Daarmee scoort onze provincie veruit het laagst in Vlaanderen. De provincie West-Vlaanderen haalt een omzet van 45 miljard, Oost-Vlaanderen 60, Vlaams-Brabant 64 (zonder Brussel) en Antwerpen 170 miljard. Een derde van heel België, 218 miljard, komt volledig op naam van Brussel. Luxemburg sluit de rij met amper 5 miljard. Dat blijkt uit cijfers over boekjaar 2010 van Dun & Bradstreet.

Dezelfde verhoudingen zien we bij de winstcijfers, waar Limburg met 1,6 miljard afgetekend hekkensluiter is in Vlaanderen.
Een positieve noot is de brutomarge die bedrijven in het arrondissement Hasselt (incl. bv. Tessenderlo) realiseren. Met 2 miljard euro staat dit arrondissement in de top 5 van België.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.