Nieuws Limburg Limburg minst in trek bij buitenlandse investeerders

Limburg minst in trek bij buitenlandse investeerders

Limburg minst in trek bij buitenlandse investeerders

Op een totaal van 169 buitenlandse investeerders, hebben er slechts 7 daarvan vorig jaar de weg naar Limburg gevonden. Daarmee is onze provincie, samen met West-Vlaanderen, de minst aantrekkelijke van allemaal. Dat blijkt uit een rapport van Ernst & Young.

België ExportOp nationaal niveau klimt ons land een plaatsje als qua aantrekkelijkheid voor buitenlandse investeerders. We bekleden nu de 5de plaats in Europa, wat hoger is dan bijvoorbeeld Nederland, maar ver achter koploper UK (bijna 700 projecten). Vooral Wallonië (en nog meer specifiek onze buurprovincie Luik) zorgt voor de toename, aangezien hier de meeste investeringsdossiers gerealiseerd werden. De onderzoekers stellen wel dat met gemiddeld 17 jobs per project, de toename van de tewerkstelling dankzij de buitenlanders, nooit zo laag was.

De Verenigde Staten blijft als vanouds de lijst aanvoeren van de landen die in België investeren. Frankrijk en Duitsland volgen als tweede en derde. Nederland is pas de vierde investeerder in ons land.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.