Nieuws Limburg Limburg schakelt blauwe Gunter Pauli in

Limburg schakelt blauwe Gunter Pauli in

Limburg schakelt blauwe Gunter Pauli in

De Provincie Limburg heeft Gunter Pauli, de goeroe van de Blauwe Economie, bereid gevonden om een aantal projecten en opties onder de loep te nemen. Dat is vernomen in de marge van de lezing die Pauli vrijdagochtend voor ondernemers gaf bij Voka Limburg. Gunter Pauli is de man achter wasmiddelenfabrikant Ecover, en staat bekend als milieubewust ondernemer, onderzoeker en auteur. Als duurzaamheidsexpert heeft hij het nieuwe businessmodel ‘De Blauwe economie’ ontwikkeld, waarbij innovatieve energie-efficiëntie, competitie en jobs centraal staan. “In de groene economie proberen we minder slecht proberen te doen. Maar in feite moeten we meer goed doen, lokaal denken en hergenereren in plaats van beschermen”, zo luidt zijn filosofie.

Limburg
Op initiatief van gouverneur Herman Reynders is Pauli ook gevraagd om onze provincie door te lichten op vlak van innovatie- en groeimogelijkheden voor Limburgse bedrijven. “We hebben al een paar keer met Pauli overleg gepleegd”, bevestigt Marc Vandeput, gedeputeerde voor Economie. “We hebben hem de jongste versie van het Limburgplan uit de doeken gedaan, en samen met een aantal internationale medewerkers heeft Pauli een bezoek gebracht aan de sociale partners en een aantal sleutelfiguren van de Limburgse economie. Momenteel wordt gewerkt aan demonstratie- en pilootprojecten om de Blauwe Economie te introduceren in het Limburgse ondernemerslandschap.”

Maandagnamiddag wordt een eerste verslag van Gunter Pauli verwacht.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.