Nieuws Limburg Limburg telt meer starters met goesting

Limburg telt meer starters met goesting

Limburg telt meer starters met goesting

Het aantal starters in Limburg is voor het eerst sinds een aantal jaren opnieuw gestegen. Het gaat om een lichte stijging van 0,6 procent in de eerste jaarhelft van 2014, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In totaal zijn in Limburg, van januari tot en met juni 2.453 nieuwe ondernemingen gestart. Dat blijkt uit cijfers van Unizo-Limburg en Graydon Belgium.

startersdag“Het is goed dat we de negatieve trend van de afgelopen jaren hebben kunnen ombuigen,” zegt directeur Bart Lodewyckx. “Het gaat om een lichte stijging, maar het aantal van 2.453 nieuwe ondernemingen mag je ook niet onderschatten. Dit is zowat het equivalent van de helft van de tewerkstelling bij Ford Genk.”

Ondanks de positieve evolutie zit het aantal starters in Limburg nog niet op het niveau van enkele jaren geleden. In 2011 telde Limburg in de eerste jaarhelft nog 2.920 starters. In vergelijking met andere provincies doet Limburg het redelijk goed op vlak van de procentuele stijging, maar in absolute aantallen hinkt onze provincie nog altijd achterop. West-Vlaanderen kan de beste cijfers voorleggen met een stijging van 8 procent. In Vlaams-Brabant was er een stijging van bijna 4 procent.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.