Nieuws Limburg “Limburg vergeten voor pomp met aardgas”

“Limburg vergeten voor pomp met aardgas”

“Limburg vergeten voor pomp met aardgas”

geert bruyninxCNG, een brandstof van samengeperst aardgas, is dé vernieuwende, milieuvriendelijke manier om wagens aan te drijven. Heel wat autofabrikanten zetten met het autosalon in zicht, in op deze CNG-aangedreven voertuigen. Maar er is één probleem: in heel Limburg is er nog geen pomp waar het gas kan getankt worden. En daarmee is de kans klein dat er veel voertuigen van verkocht zullen worden. “Onze provincie wordt jammerlijk over het hoofd gezien door de pomphouders die hierin investeren,” zegt Geert Bruyninx van Fiat (Groep Bruyninx), met 9 modellen de marktleider in CNG-aangedreven voertuigen.

CNG limburg“We stellen vast dat er door de overheid en privébedrijven fors wordt geïnvesteerd in laadpalen voor elektrische voertuigen,” aldus Bruyninx. “Nochtans worden er nauwelijks elektrische auto’s verkocht. Daar hanteert men dus wel de strategie om eerst de infrastructuur uit te bouwen en zo de drempel te verlagen om milieuvriendelijke voertuigen te kopen. Deze redenering wordt jammer genoeg niet toegepast voor de aardgas-installaties in Limburg. Op de as Brussel-Antwerpen zijn er al diverse stations, en ook rond Gent vind je ze al. Maar hier dus niet. En dat is doodjammer, want er zijn dus écht veel voordelen aan verbonden. Ten eerste is de prijs van zo’n auto niet veel duurder dan dezelfde met een dieselmotor. Het aardgas is ook 20 tot 30 procent goedkoper. Het is bovendien veel veiliger dan bijvoorbeeld LPG of benzine en nog veel milieuvriendelijker dan elektrische auto’s. En je krijgt nog 6000 euro premie op de aankoop… Deze technologie staat helemaal op punt en zou dus absoluut een topper moeten worden, maar helaas kunnen we niet veel doen met het interessante aanbod, aangezien een Limburger niet naar Brussel gaat rijden om te tanken…”

Volgens de geruchten zou Dats 24 (Colruyt Group) plannen hebben om op termijn in Limburg zo’n CNG-station te openen. “Het zou een gat in de markt zijn,” aldus Bruyninx. “Maar je moet er wel wat voor investeren en voldoende plaats voor hebben.” Ook Volkswagen heeft overigens een uitgebreid gamma van CNG-voertuigen, maar de promotie hiervoor zal op het autosalon om de gekende reden weinig bijval kennen bij de Limburgers…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.