Nieuws Limburg Limburg voert meer uit naar VS en Turkije

Limburg voert meer uit naar VS en Turkije

Limburg voert meer uit naar VS en Turkije

In de top 10 van de landen buiten de EU die goederen ontvangen vanuit Limburg (onze “verre export”), zijn de Verenigde Staten opgeklommen naar de tweede plaats. China blijft de voornaamste handelspartner op dit vlak, met 10,15 procent van de totale verre export. Zakken weg in deze lijst ten opzichte van 2012: India, Saoedi-Arabië en Thailand. Doen het net als de VS heel wat beter: Turkije, Algerije en (in mindere mate ook) Egypte. De omzet uit de verre export stijgt, en ook het aantal zendingen neemt toe.

exportsDat alles blijkt uit cijfers van Voka Limburg, dat zich baseeerde op de afgeleverde Certificaten van Oorsprong. “Het grootste deel van de Limburgse export gaat echter nog steeds naar de buurlanden en niet naar groeilanden zoals India, China, Brazilië en Rusland,” weet gedelegeerd bestuurder Johann Leten. “Toch moeten we meer focussen op deze groeilanden als we er niet op achteruit willen gaan. De mature markten van West-Europa kennen nog weinig groei in vergelijking met deze BRIC-landen. Dus als we in de rankings niet achter willen blijven, moeten we ons meer op de deze groeimarkten richten.”

Voka ziet in deze strategie tevens een manier om onze Limburgse economie er opnieuw bovenop te helpen. Johann Leten, gedelegeerd bestuurder: “Ondernemers moeten steeds creatiever worden. Export en dan voornamelijk verre export naar landen buiten de Europese Unie is daar een perfecte manier voor. Daarom moeten zowel de provincie als de bedrijven inzetten op internationalisering door enerzijds meer bedrijven aan het exporteren te krijgen, door hen te sensibiliseren, opportuniteiten aan te reiken en door bedrijven met een hoog potentieel gericht aan te spreken. Anderzijds moeten de reeds exporterende bedrijven hun exportratio verhogen door meer diversificatie in exportlanden én meer verre export.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.