Limburger brengt bedrijven naar Brazilië

Hasselaar Piet Moons is de nieuwe voorzitter van een club die als taak heeft om Belgische bedrijven als leverancier te promoten op grote sportevenementen als het WK Voetbal of de Olympische spelen. De Sports Technology Club werd in 2005 opgericht door sectorfederatie Agoria, en telt momenteel zo'n 60 leden. Het gaat om bedrijven die o.a. tenten voor VIP-dorpen, technisch tv-materiaal, toegangscontrole of sportmaterialen leveren.

BRITAIN LONDON OLYMPICS BELGIAN HOUSE SUNDAYPiet Moons is vandaag marketingdirecteur van het BOIC. Hij krijgt als voorzitter van de Sports Technology Club de taak om in de eerste plaats de Belgische bedrijven binnen te loodsen op het WK Voetbal in Brazilië (2014) en op de Olympische Spelen, die in 2016 ook in Brazilië worden gehouden. Tot dan blijft Moons voorzitter. Anderzijds worden er voor de langere termijn al contacten gelegd (WK Voetbal in Rusland 2018 en in Qatar 2022). Bovendien wil de Sports Technology Club in eigen land meewerken aan de modernisering van de voetbalstadions.

“Onze bedrijven staan steeds hoger aangeschreven bij de organisatoren van grote sportevents, getuige de Olympische Spelen in Londen," zegt Piet Moons. "Daar waren 25 Belgische bedrijven betrokken als toeleverancier, goed voor een investering van ongeveer 280 miljoen euro. De formule waarbij de bedrijven gezamenlijk naar de organisatoren trekken, eerder dan elk apart hun dossier te verdedigen, draagt bij tot dit succes.”