Nieuws Limburg Limburger haalt contract van 16 miljoen binnen

Limburger haalt contract van 16 miljoen binnen

Limburger haalt contract van 16 miljoen binnen

Davy Vrancken, de Business Development Manager van ruimtevaartbedrijf QinetiQ in Kruibeke, heeft een contract met de Europese Ruimtevaartorganisatie afgesloten voor de levering van onderdelen voor 2 nieuwe satellieten. Die zullen 2 jaar lang de corona van de zon bestuderen. Het order dat de Lummenaar en zijn team wisten binnen te halen, heeft een waarde van 16 miljoen euro, gespreid over 3 jaar.

PROBA3 artistic view 4Meer concreet mag QinetiQ de computer en elektronica ontwikkelen voor de Proba 3-missie van de ESA. Die bestaat uit 2 satellieten, die onderzoek zullen doen naar de corona van de zon. De toepassingen die hiervoor nodig zijn, moeten toelaten om miljoenen instructies per seconde te verwerken en om te blijven functioneren onder alle omstandigheden van de kosmische atmosfeer.

“Dankzij onze ervaring met de vorige Proba-missies en andere gelijkaardige projecten, hebben we een stevige reputatie opgebouwd in het leveren van controlesystemen voor kleine satellieten,” zegt Davy Vrancken. “Hierdoor kunnen we moderne technologie in een kortere tijdspanne en tegen een lagere kost leveren. We zijn blij te mogen meewerken aan deze nieuwe, spannende projecten en zo bij te dragen aan het succes van deze en toekomstige ruimtemissies.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.