Nieuws Limburg Limburgers mogen kerk bouwen in Charleroi

Limburgers mogen kerk bouwen in Charleroi

Limburgers mogen kerk bouwen in Charleroi

Industriebouwer Mathieu Gijbels uit Opglabbeek heeft een erg bijzonder project in de wacht gesleept. De evangelische kerkgemeenschap Vie Nouvelle heeft namelijk de bouw van een nieuw evangelisch centrum in Charleroi toevertrouwd aan de Limburgse bouwgroep.

Het gaat niet om traditionele kerk met baksteen en bijhorende kerktoren. “We bouwen voor Vie Nouvelle een prachtig modern complex, opgetrokken uit een staalconstructie, en een gevel van betonpanelen, pleisterwerk en hout,” aldus Guy Mignon, bouwadviseur bij Mathieu Gijbels. “Het gelijkvloers wordt de eigenlijke kerk, waar de diensten gehouden worden. Verder worden er ook klaslokalen voorzien op het gelijkvloers. De kelder wordt ingericht als polyvalente (ontspannings)ruimte, en de eerste verdieping zal dienst doen als conciërgewoning.”

kerk charleroi gijbelsDe opdracht ging deze kant uit om duidelijke redenen. “We stelden een samenwerking in bouwteamformule voor, waardoor zowel de architect, bouwheer als aannemer vanaf het begin bij het ontwerpconcept betrokken waren,” aldus Mignon. “Samen vooruitdenken om een beter project te realiseren dus. En deze werkwijze viel meteen in de smaak bij Vie Nouvelle.”

De werkzaamheden zijn eind november gestart, en de oplevering is gepland voor juni 2015. Take me to church!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.