jan_peumans_LD_6800-200×300

Limburgers van origine richten club op

Vrijdag wordt ‘De Eenhoorn’ boven de doopvont gehouden. Het wordt een netwerk/denktank van geboren of getogen Limburgers die buiten Limburg in topfuncties actief zijn. Bedoeling is om op een informele en discrete manier acties te ondernemen voor de verdere ontwikkeling van Limburg. Initiatiefnemers zijn Dirk Haesevoets (ex-De Tijd, The House of Trust) en Jan Van Lindt (onder meer Alken-Maes, Sara Lee, Roularta). Zij hebben ondertussen zo’n 25 Limburgers gevonden die De Eenhoorn actief willen steunen. Een paar namen: Marleen Vaesen, Caroline Ven, André Bergen, Fons Leroy, Jean Biesmans en Stefan Odeurs.

“De Eenhoon staat voor nobelheid, sterkte, strijdlust en dapperheid,” legt Haesevoets de keuze van de naam en het logo uit. “Het netwerk wil Limburgers die topprestaties afleveren in hun professionele domein (kunst, media, bedrijfsleven, politiek, administratie) samenbrengen rond thema’s die Limburg aanbelangen.”

Voor het startschot van de club speelt Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement, voor gastheer. Hij stelt de daktuin van het parlement ter beschikking voor de stichtingsvergadering en de verdere voorstelling van het netwerk. De Eenhoorn komt drie maal per jaar samen.