Nieuws Limburg Limburgers vinden nieuw bekistingspaneel uit

Limburgers vinden nieuw bekistingspaneel uit

Limburgers vinden nieuw bekistingspaneel uit

Becona, een 100% familiebedrijf van de gekende Peerse familie Kelchtermans, heeft een gloednieuw paneel voor bekistingen ontwikkeld. De toepassing is uniek. “We zijn vele jaren in de weer geweest om op de werven te luisteren naar de noden van de aannemers en hebben voor hun gebruiksgemak een oplossing bedacht die beantwoordt aan al hun bekommernissen”, zegt mede-zaakvoerder Joren Kelchtermans.

Becona werd destijds opgericht door Marc Kelchtermans. Die nam intussen zijn zonen Thomas en Mathijs mee aan boord. En ook Joren, zoon van Ludo Kelchtermans, maakt deel uit van het management. Samen hebben ze het bedrijf uitgebouwd tot een innovatieve speler die bekistingspanelen maakt voor de verkoop en de verhuur aan bouwbedrijven. Een succesverhaal.

“We zijn voortdurend in de weer om nieuwe materialen en technieken te ontwikkelen en zo onze positie in de markt te verstevigen”, aldus Joren Kelchtermans. “Dat geldt ook voor ons nieuwe product, dat Optimus heet. Na jaren van onderzoek en ontwikkeling hebben we nu een paneel klaar met bijzondere eigenschappen. Het is niet alleen bijzonder licht, maar ook erg duurzaam. Wie dit sterke paneel gebruikt, zit voor jaren gebeiteld en heeft geen hout meer nodig. De meest opvallende kenmerken zijn dat er geen standaard maten zijn, en de aannemers dus hun eigen afmetingen kunnen bestellen, én de universele klem die we erbij hebben ontwikkeld. Met deze klem kunnen binnen- en buitenhoeken worden gemaakt met dezelfde paneeltjes, en dat is uniek in de markt. Het zorgt voor een enorme efficiëntiewinst en kostenbesparing.”

Becona stelt vrijdag in de bedrijfsgebouwen in Diest het nieuwe product voor aan de aannemers, en nodigt het grote publiek zaterdag uit voor een kennismaking. “We presenteren er bovendien onze moderne wasstraat, waar we de panelen voor de verhuur reinigen en het onderhoud verzorgen van de panelen die grote bouwfirma’s bij ons binnenbrengen”, aldus Joren.

Becona verwacht veel van het nieuwe product. Het team van 17 mensen zal dan ook spoedig aan uitbreiding toe zijn als de bestellingen vlotjes gaan binnenlopen…

Reageer op dit bericht

Reacties

Sibylle V. 2022-04-21 15:16:47

Veel succes met deze Optimus-innovatie!

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.