Nieuws Limburg Limburgs armatuur breekt alle lichtrecords

Limburgs armatuur breekt alle lichtrecords

Limburgs armatuur breekt alle lichtrecords

Paradin, een jonge spin-off uit Bocholt van de Rapid Group, heeft een lichtarmatuur ontwikkeld dat straffe prestaties neerzet. Het bedrijf beweert daarmee een product in handen te hebben dat helemaal anders is dan de bestaande led-verlichting. “De meeste led-installaties bij Vlaamse bedrijven verdienen zichzelf niet terug,” zegt Koen Van Leemput, CEO van Paradin. “Dat komt omdat de fabrikanten er veel technologische snufjes aan toevoegen, zoals narrow-beam focus, dimbaarheid en daglichtsturing. Deze ontwikkelingen verlagen het rendement en verhogen tegelijk de kostprijs, complexiteit en foutgevoeligheid. Bovendien brengen ze hogere plaatsings- en onderhoudskosten met zich mee, waardoor het geheel eigenlijk niet economisch te verantwoorden valt.”

Front ParadinParadin wil het daarom helemaal anders doen. “In samenwerking met een Chinese producent hebben we een multifunctineel totaalconcept ontwikkeld dat de ’total cost of ownership’ minimaliseert,” aldus nog Van Leemput. “De spil van ons gamma, de Omikron-armatuur, breekt met 160 lm/W alle records op vlak van lichtrendement en heeft een robuust, eenvoudig en toekomstgericht design. Wij zijn niet gehinderd door onze historiek of financiële verbindingen gekoppeld aan conventionele verlichting kunnen dus onze eigen weg gaan,” aldus de ambitieuze CEO.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.