Nieuws Limburg Limburgs bedrijf heeft injectie al gehad

Limburgs bedrijf heeft injectie al gehad

Limburgs bedrijf heeft injectie al gehad

Rejuvenate Biomed, een biomedisch bedrijf uit Heusden-Zolder, heeft bij een nieuwe kapitaalronde 3,2 miljoen euro opgehaald. De middelen moeten dienen om geneesmiddelen tegen ouderdomsziekten te ontwikkelen.

Meer dan 50 procent van de mannen boven 80 jaar lijdt aan sarcopenie. Een moeilijke term die staat voor de afname van spierkracht en spiermassa, met een verminderde levenskwaliteit, zoals een beperkte mobiliteit, vermoeidheid en lusteloosheid tot gevolg. Beetje bij beetje komen er wetenschappelijke inzichten over de oorzaken hiervan. Het Limburgse bedrijf Rejuvenate Biomed, gevestigd in Heusden-Zolder (met vertakking bij in het Innovation Lab van Johnson & Johnson in Beerse) werkt aan een geneesmiddel dat hier een oplossing voor kan bieden.

Daarnaast is het team van Rejuvenate Biomed, aangestuurd door stichter en CEO Ann Beliën, druk in de weer met de ontleding van andere ouderdomsziekten. Het leidt geen twijfel dat een doorbraak op vlak van deze ‘healthy aging productlijn’ meteen een potentieel voor de wereldmarkt heeft. Met die vooruitzichten heeft het Limburgse bedrijf extra kapitaal aangetrokken. Er werd heel concreet 3,2 miljoen euro geïnvesteerd, waarvan een kleiner aandeel door een Business Angel werd ingebracht.

Het doel van de injectie is uiteraard om de ontwikkeling van de geneesmiddelen te bespoedigen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.