Nieuws Limburg Limburgs boek valt in de smaak bij concours

Limburgs boek valt in de smaak bij concours

Limburgs boek valt in de smaak bij concours

Didier Bastiaens van het Bilzense bureau Karabas, en auteur van het boek ‘Met Vrienden van de Smaak aan tafel’, is genomineerd voor Gourmand World Cookbook Awards 2015. Dit is een internationale wedstrijd, met hoofdzetel in Spanje, die de beste kookboeken in de schijnwerpers zet.

‘Met Vrienden van de Smaak aan tafel’ is een kook- en sfeerboek dat enkele maanden geleden verscheen over het culinaire concept Vrienden van de Smaak. De auteur van het boek organiseert aan aantal keren per jaar een exclusief diner met een topchef op een unieke locatie, meestal in openlucht. Alle gasten nestelen zich langs één lange tafel. De ingrediënten van het menu komen uit de onmiddellijke nabijheid van de eventlocatie.

“In het boek staat, naast een aantal bijzondere, nagenoeg onbekende locaties in België, ook info over lokale producten en ingrediënten,” zegt Bastiaens. “Je vindt er tevens 84 originele recepten van inpirerende vijfgangenmenu’s van topchefs als Yannick Van Aeken, Giovani Oosters, Wout Bru en Philippe Van den Bulck.”

De winnaar van de Gourmand World Cookbook Awards wordt in mei 2015 in Parijs bekendgemaakt. Bastiaens is alvast erg vereerd met deze nominatie. “Het is mooi om zien hoe onze inspanningen om Belgische producten, lokale producenten, jonge topchefs en unieke plekjes te ontdekken of herontdekken, een internationale waardering krijgen.”

De foto’s in het boek zijn trouwens o.a.van de Limburgse topfotograaf Raf Ketelslagers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.