Nieuws Limburg Limburgs bouwteam maakt top-kunstwerk

Limburgs bouwteam maakt top-kunstwerk

Limburgs bouwteam maakt top-kunstwerk

Diamond Shaped Room with Yellow Light. Dat is de naam van een kunstwerk, bedacht door de Amerikaan Bruce Nauman. Het gaat om een optisch interessant bouwwerk met een mysterieus geel licht. Een team van Limburgse bouwbedrijven realiseerde de hersenspinsels van de Amerikaanse kunstenaar in Antwerpen.

Als we de kenners mogen geloven is het een echt top-werk. Het Antwerpse Middelheim Museum was er dan ook als de kippen bij om een plekje voor het gebouw te resereven. Restte alleen nog de professionele uitvoering van de schets… En die werd toevertrouwd aan een team van Limburgse bouwbedrijven.

De Opglabbeekse bouwfirma Mathieu Gijbels werd einde 2017 gevraagd of een samenwerking mogelijk was. “Er was letterlijk enkel een ruwe schets en een basistekening van de kunstenaar beschikbaar toen we aan tafel gingen”, licht Herman Verwimp toe. “Net dat sprak ons aan. Vertrekkend van de schets konden we onze kennis en creativiteit gebruiken om te zoeken naar de meest haalbare bouwmethode om dit topkunstwerk te realiseren.”

Uiteindelijk koos Mathieu Gijbels voor prefab betonelementen van 16 ton per stuk. De productie gebeurde door Preton uit Heusden-Zolder. “En om het verhaal helemaal Limburgs te tinten, werden de zware panelen geplaatst door montagebedrijf Berger”, aldus nog Verwimp, die samen met zijn team zorgde voor de rest van de bouwwerken. Het grote publiek kan de gekke constructie sinds deze week bewonderen in Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Zonhoven
Zonhoven

BNP stopt smak geld in Konings

BNP Paribas Fortis Private Equity, de investeringspoot van de Franse bank, heeft een minderheidsparticipatie genomen in de Zonhovense drankenproducent Konings.… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.