Nieuws Limburg Limburgs design schittert op H. van de Velde Awards

Limburgs design schittert op H. van de Velde Awards

Limburgs design schittert op H. van de Velde Awards

Al 28 jaar zetten de Henry van de Velde Awards producten en diensten in de kijker die de meerwaarde van design in volle glorie laten bewonderen. Voor de editie 2022 werden in de diverse categorieën alvast 3 winnaars door de jury aangeduid, die op 8 februari zullen vernemen of ze goud, zilver, dan wel brons mee naar huis mogen nemen. Bij de kanshebbers zijn heel wat Limburgse creatievelingen én opdrachtgevers, zoals:

– In de categorie Design Research is één van de winnaars het werk Braille meets Emoticons van Walda Verbaenen, verbonden aan Readsearch PXL-MAD School of Arts en UHasselt. In dit typografisch experiment ontwerpt Walda een aantal emoticons ter aanvulling op het Braille-alfabet. Haar Braille Dingbats visualiseren de 22 meest gebruikte emoticons voor blinden en slechtzienden en slaan een brug naar een visuele taal voor slechtzienden.

– In de categorie Digital Product is BabelAR van Thomas Meynen & Wim Forceville (LUCA School of Arts, Genk) één van de kanshebbers. BabelAR is een game in Augmented Reality (AR) waarmee kinderen tussen 7 en 12 jaar hun taal- en cultuurbewustzijn kunnen versterken.

– In de categorie Habitat is de kans dat een Limburgs project wint, 2 op 3. Een eerste winnaar is Inti, een lichtarmatuur dat Kristof Pycke heeft ontworpen voor Kreon (Oudsbergen). Komt ook in aanmerking voor goud: Space-R van Roel Vandebeek (Maasmechelen), in opdracht van AVC Gemino (zie foto). Dit concept laat toe om ruimtes snel en duurzaam op te delen.

Het grote publiek, ja u dus, kunt nog tot 23 december stemmen voor het toekennen van de Public Gold Award. Daarvoor volstaat het om even te surfen naar deze link.

Of het iets heeft uitgehaald, weten we op 8 februari 2022 als de feestelijke ceremonie van de Henry van de Velde Awards plaatsvindt in Bozar. Alle winnaars krijgen trouwens een plaats in de speciale tentoonstelling die van 9 februari tot en met 10 april 2022 in Bozar loopt. Dat de besten mogen winnen!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.