Nieuws Limburg Limburgs geld wordt in Kinrooise visjes gestopt

Limburgs geld wordt in Kinrooise visjes gestopt

Limburgs geld wordt in Kinrooise visjes gestopt

De Kinrooise viskwekerij Fish 2 Be ziet een investering tegemoet van 450.000 euro. Het geld wordt door LRM ter beschikking gesteld om baby-snoekbaarsjes te kweken. De zaakvoerder van het jonge bedrijf is Jiri Bossuyt, een bio-ingenieur met specialisatie in aquacultuur. Vanuit de ervaring die hij overal in Europa opdeed, speelde hij al geruime tijd met het idee een eigen viskwekerij op te starten. De aquacultuur kent wereldwijd immers een enorm groeipotentieel en biedt een ecologisch alternatief voor de overbevissing.

snoekbaarsMet de keuze voor het kweken van pootvisjes, speelt Fish 2 Be in op een tekort in de markt. Er is namelijk veel technische kennis nodig om deze business succesvol te runnen, waardoor heel wat initiatiefnemers afhaken. Na een cyclus van 3 maanden groeien de visjes vanuit de viseieren tot pootvisjes van 10 gram. Vervolgens worden ze verkocht aan viskwekers die ze verder opkweken tot verse vis voor de eindconsument (foto).

Met de investering wil Fish 2 Be een permanente aanvoer van snoekbaarsvisjes verzorgen. Nadien wil Jiri Bossuyt vanuit een nieuwe vestiging op Agropolis in Kinrooi de productie uitbreiden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.