Nieuws Limburg Limburgs IT-huis haalt kleppers uit de miserie

Limburgs IT-huis haalt kleppers uit de miserie

Limburgs IT-huis haalt kleppers uit de miserie

Iedereen is overtuigd dat haast alle IT-toepassingen straks in de cloud zullen draaien. Om te genieten van de diverse voordelen, maken heel wat bedrijven de transformatie. “Maar de praktijk is vaak niet zo eenvoudig als het lijkt”, zegt Bram Pieters van cloud-specialist Delta Blue. “We zijn al heel vaak gesommeerd door grote organisaties om hun cloud-processen te stroomlijnen en hun efficiëntie te verhogen.”

Delta Blue (Corda Campus) behoort tot de Maecenas Group van Jonas Coenen, Pieter Hayen, Dimitri Vandormael en Bram Pieters. “We zitten regelmatig samen om te brainstormen over ideeën om allerhande problemen op te lossen met nieuwe technologie”, vertelt Bram Pieters. “Vinden we een toepassing met potentieel, dan werken we die uit met een businessmodel. Zo is bijvoorbeeld Parcify ontstaan, de alternatieve koerierdienst die we onlangs aan bpost hebben verkocht.”

Complex
Delta Blue is een andere telg uit de groep, met de focus op cloud-technologie. “Als je weet dat cloud-technologie de kosten met 75% kan reduceren en alles bovendien sneller, veiliger en meer schaalbaar is, weet je direct waar de wereld naartoe gaat”, vertelt Bram Pieters. “Vandaag zit echter nog maar 7 à 8% van de toepassingen in de cloud, er is dus nog een hele weg af te leggen. Logisch dat er veel aanbieders opspringen, maar… Als dat niet met juiste architectuur en ervaring wordt aangepakt, kan je geen toegevoegde waarde creëren. Cloud lijkt simpel, maar is eigenlijk heel complex.”

Europa
Het Hasseltse bedrijf, intussen al met 14 mensen, heeft een platform ontwikkeld om de migratie naar de cloud gestructureerd en vooral doordacht aan te pakken. “Digitale agentschappen en grote eindklanten, zoals De Lijn, schakelen ons in om via de cloud meer efficiëntie te creëren. Nieuwe projecten, maar ook een aantal om scheefgetrokken situaties recht te trekken, situeren zich vooral in Antwerpen en Brabant. Op de thuismarkt Limburg moet het nog allemaal losbarsten. En daarna willen we ook op Europees vlak een rol gaan spelen, want de cloud is uiteraard een wereldwijd gegeven waar de juiste expertise van goudwaarde is.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.