Nieuws Limburg Limburgs licht zet Brussels Airlines in de kijker

Limburgs licht zet Brussels Airlines in de kijker

Limburgs licht zet Brussels Airlines in de kijker

Ingenieursbureau Encon uit Genk heeft de vliegtuigloodsen waarin de toestellen van Brussels Airlines worden onderhouden, uitgerust met energiezuinige verlichting. Een helse klus, gezien de gigantische oppervlakte van de loodsen, de werkhoogte van 30 meter, de enorme flexibiliteit die werd geëist, en de bijzondere veiligheidsmaatregelen.

Encon haalde de opdracht binnen en tekende een installatie waarbij de 114 bestaande lichtpunten werden vervangen door 484 nieuwe armaturen. De lichtsterkte op de werkvloer steeg daarbij van gemiddeld à 200 lux naar 300 lux. Een stijging van het lichtcomfort van 70%.

Danny Vanspringel van Brussels Airlines is tevreden met het resultaat: “Onze nieuwe lichtinstallatie verbruikt heel wat minder, maar liefst 70%. Het jaarverbruik van de installatie zakt van nagenoeg 860.000 kWh naar ongeveer 280.000 kWh. En dat is voor Brussels Airlines een sterke troef. Deze relighting bespaart overigens niet alleen op onze energiefactuur, we verminderen ook de CO2-uitstoot met maar liefst 440.000 kg per jaar.”

“Brussels Airlines heeft fors geïnvesteerd in deze installatie, en toch is ze op 2 jaar en 4 maanden terugbetaald,” zegt Robin Bruninx, CEO van Encon. “We zijn erg blij dat we dit project hebben mogen uitvoeren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.