Nieuws Limburg Limburgs personeel minst tevreden over baas

Limburgs personeel minst tevreden over baas

Limburgs personeel minst tevreden over baas

U hoort het misschien niet graag, maar de werknemers van onze ondernemingen zijn nu minder tevreden over hun directe baas dan een jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek van Securex bij meer dan 1000 respondenten. Het percentage ontevreden werknemers is op 12 maanden tijd met een significante 5% gestegen tot een totaal van 36%. Eén derde hiervan geeft zelfs aan zéér ontevreden te zijn over de leiderschapskwaliteiten van zijn baas. De meeste werknemers willen meer duidelijkheid over inspanningsbeloningen en rapporteren daarnaast een gebrek aan een (voldoende gecommuniceerde) toekomstvisie. Ontevredenheid over leiderschap is gelinkt aan motivatie en de prestaties van de medewerkers, en daardoor ook aan de bedrijfsresultaten.

67% van de Belgische werknemers wil meer transparantie over beloningen voor het leveren van inspanningen. Vorig jaar was dit ‘slechts’ 58%. Bijna 40% geeft aan dat zijn baas niet duidelijk bespreekt welke verantwoordelijkheden tot hun job behoren en welke niet. Eenzelfde percentage klaagt over het gebrek aan waardering van zijn baas.

Trouwens: in de provincie Limburg is de onvrede over de leidinggevenden het grootst van allemaal, besluit Securex.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Kapitein kiest voor Corda

CaptainWork, het nog jonge agentschap dat (vooral via video en social media) klanten bijstaat in hun employer branding en rekrutering,… Lees meer

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.