Nieuws Limburg Limburgs platform haalt notarissen uit oertijd

Limburgs platform haalt notarissen uit oertijd

Limburgs platform haalt notarissen uit oertijd

Sinds 1 mei is het wettelijk toegestaan om de openbare verkoop van onroerend goed via internet te organiseren. Vendomi, een platform dat is opgericht door De Witte uit Zonhoven, maakt een alternatief mogelijk voor notarissen die in het achterzaaltje van een café openbare verkopen organiseren.

“De openbare verkoop loopt nog altijd zoals 200 jaar geleden, wat absurd is in deze digitale wereld”, aldus Bart De Witte. “Met Vendomi brengen we de notariële openbare verkoop eindelijk naar het internet. Perfecte timing, want de online openbare verkoop is nu ook wettelijk toegestaan.”

Heel concreet kunnen geïnteresseerde bieders een account aanmaken met onder meer hun rijksregisternummer. De notaris controleert de gegevens van elke account en volgt, samen met de ingebouwde controleprocessen, de volledige biedprocedure op. Hij kan biedingen verwijderen, gebruikers blokkeren of hen de toegang tot Vendomi weigeren. Aan het einde van de biedtermijn nodigt hij de hoogste bieder uit op zijn kantoor om de verkoop te finaliseren.

De termijn waarin de biedingen moeten gedaan worden is flexibel. Zo kunnen notaris en verkoper zelf zelf de termijn verkorten of verlengen. Volgens De Witte is het een bijkomend voordeel dat de organisatiekosten voor de verkoper en notaris laag zijn. Klopt, want de traditionele tournée générale valt virtueel helemaal in het water…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.