Nieuws Limburg Limburgse advocaten treffen elkaar buiten de rechtbank

Limburgse advocaten treffen elkaar buiten de rechtbank

(Themafoto: Tine Vandewiele, VAV Advocaten)

Limburgse advocaten treffen elkaar buiten de rechtbank

Advocaten samenbrengen zodat ze kennis en ervaringen kunnen delen en een klankbord kunnen zijn voor elkaar. Dat is de bedoeling van het gloednieuw lerend netwerk dat Unizo Limburg gaat opzetten.

“In feite willen we hen samenbrengen om te innoveren, zodat ze beter voorbereid zijn op de advocatuur van morgen”, licht Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg toe. “Samen kennis, inzichten en ervaring delen is zoveel sterker dan éénrichtingsverkeer. We zien dat de sector van de vrije beroepen blijft groeien en de toekomst erin bestaat nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan, vertrekkende vanuit de behoefte van de cliënt. Ook advocaten moeten toekomstgericht nadenken en zich klaarmaken voor de uitdagingen van morgen. Denk maar aan de doorgedreven personalisatie die hun cliënten verwachten, de digitalisering van het beroep, het opzetten van gedeelde kostenmodellen, enzovoort. En hoe kan dat beter dan samen met gelijkgestemden?”

Bart Lodewyckx: “Samen met enkele inhoudelijke experten werken we nu een programma op maat uit voor zowel advocatenkantoren als individuele advocaten. Via ons lerend netwerk kunnen zij in groep, en tegelijk specifiek voor zichzelf, een toekomstplan uitwerken. Daarbij staan we stil bij thema’s als disruptie, innovatie, technologie en automatisatie. Zo kunnen advocaten weldoordacht, efficiënt en snel hun route varen. En zo zullen ze – ook bij onverwachte situaties en nieuwe ontwikkelingen – wendbaar zijn.”

De groepen bestaan uit maximaal 16 leden. Advocaten met interesse kunnen zich aanmelden via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.