Nieuws Limburg “Limburgse Airobot gaat het internationaal maken”

“Limburgse Airobot gaat het internationaal maken”

“Limburgse Airobot gaat het internationaal maken”

Airobot, een Limburgs bedrijf dat veiligheidsoplossingen voor drones maakt, is door het Vlaamse digitale onderzoekscentrum iMinds geselecteerd om deel te nemen aan het iStart-ondernemerschapsprogramma. Dat is een traject waarbij veelbelovende starters met internationaal potentieel, intensief begeleid worden, maar ook financiering en accommodatie aangeboden krijgen. “Met spijt in het hart hebben we een heel aantal sterke kandidaten moeten doorsturen, maar anderzijds kijken we er nu al naar uit om samen met de geselecteerden een succesvolle groeistrategie uit te werken,” zegt Danny Goderis, Acting CEO van iMinds.

Airobot, opgericht in maart jongstleden, ontwikkelt high-tech veiligheidscomponenten voor drones. Die zijn nodig om een crash met ernstige materiële en lichamelijke schade te vermijden. Redenen genoeg voor Airobot om te starten met de ontwikkeling van veiligheidsoplossingen voor industriële multirotor-drones, zodat risicovolle operaties op een veilige, nauwkeurige en efficiënte manier kunnen worden uitgevoerd. Hun eerste veiligheidscomponent laat toe een vaste afstand tot een ander object in te stellen, zodat botsingen kunnen worden vermeden.

“Voor jonge starters zijn beschikbare middelen schaars, waardoor het vaak moeilijk is om uit de startblokken te schieten,” aldus Roy Jeunen, die samen met Kristof Beenders Airobot heeft opgericht. “Het iStart-programma biedt essentiële middelen, zoals coaching, werkruimtes en financiering aan, waardoor het mogelijk wordt om te accelereren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.