Nieuws Limburg Limburgse bedrijven betalen facturen op tijd

Limburgse bedrijven betalen facturen op tijd

Limburgse bedrijven betalen facturen op tijd

In het 4e kwartaal van 2014 werden in ons land 7 op de 10 facturen (68,18%) op tijd betaald. Dat blijkt uit een studie van Graydon Belgium. Het betaalgedrag verbetert sinds begin 2012. Dit is een gevolg van de ‘wet ter bestrijding van de betalingsachterstanden’ en een verdere professionalisering van het creditmanagement.

Uit de studie blijkt ook dat het aantal grove wanbetalingen opnieuw is afgenomen. Zo’n 8% van de facturen wordt pas na 90 dagen of helemaal niet betaald. Veel, maar niet abnormaal, want zelfs in jaren van economische voorspoed noteert Graydon tussen 7 en 9% wanbetalingen.

Time is moneyIn Wallonië worden facturen minder snel op tijd betaald (63%) dan in Vlaanderen en Brussel (69%). De verbetering is er ook minder uitgesproken dan bij ons. Op provinciaal niveau is het erg gesteld in Antwerpen. In Limburg en West-Vlaanderen wordt rond het Vlaamse gemiddelde betaald. In Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant wonen het meeste stipte betalers.

Tot slot blijkt uit de studie dat de federale overheid steeds meer facturen volgens afspraak betaalt. Voorts valt het op dat Vlaamse overheid een vijfde van de facturen meer dan 90 dagen te laat betaalt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.