Nieuws Limburg Limburgse bedrijven brainstormen met blokjes

Limburgse bedrijven brainstormen met blokjes

Limburgse bedrijven brainstormen met blokjes

Alle mogelijke manieren zijn goed om de creativiteit en innovatiekracht van onze bedrijven te verhogen. Mooi voorbeeld: Hogeschool UCLL introduceerde deze week de brainstormtechniek Lego Serious Play bij een tiental Limburgse bedrijven en organisaties. Ze gingen een avond lang aan de slag met de populaire blokjes op de campus in Diepenbeek, en moesten er een concrete opdracht uitvoeren. Missie geslaagd, zo blijkt…

De opdracht bestond uit het aanscherpen van de zogenaamde Unique Selling Proposition van ieder bedrijf. “Het is enorm verrijkend om op deze manier de missie van een organisatie voor te stellen en uit te bouwen”, aldus Neree Claes, één van de deelnemers. “Juist door met je handen te bouwen, word je creativiteit gestimuleerd. Ik geloof dat deze techniek een meerwaarde kan betekenen. Je bouwt letterlijk datgene wat je als ‘dé toekomst’ voor je organisatie aanschouwt. Hierbij hou je ook rekening met de bedreigingen en opportuniteiten vanuit de omgeving.”

“Speels met blokjes bouwen is een expressievorm, die in ons brein bovendien heel andere creatieve associaties blijkt op te leveren”, zegt Robrecht Van Goolen van de dienst Navormingen bij UCLL. “Het in blokkenbouwsels vastleggen van abstracte begrippen en vraagstellingen kan daardoor leiden tot hoogst onverwachte inzichten.”

Op 10 oktober is er nog zo’n sessie aan de UCLL.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Zonhoven
Zonhoven

BNP stopt smak geld in Konings

BNP Paribas Fortis Private Equity, de investeringspoot van de Franse bank, heeft een minderheidsparticipatie genomen in de Zonhovense drankenproducent Konings.… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.