Nieuws Limburg Limburgse bedrijven hongerig naar kennis

Limburgse bedrijven hongerig naar kennis

Limburgse bedrijven hongerig naar kennis

Meer dan 500 Limburgse bedrijven hebben donderdag in Diepenbeek deelgenomen aan de Innoventivity Day, een happening waarop de lokale kennisinstellingen hun aanbod aan de bedrijfswereld presenteerden.

In 2010 sloten de Limburgse hogescholen en universiteit 627 samenwerkingscontracten af om wetenschappelijk onderzoek te verrichten ten dienste van lokale ondernemingen. Al deze studies, tests en analyses hebben een belangrijke stroom van innovatieve toepassingen op de rails gezet. “Maar als deze regio écht vooruit wil, zullen onze bedrijven nog meer dan nu de kaart van nieuwe ontwikkelingen moeten trekken”, zegt Ben Creemers van de UHasselt. “Daarbij kunnen ze zich laten begeleiden door onze kennisinstellingen, die met een waaier van diensten klaarstaan. Er bestaan voldoende bewijzen van de vruchtbaarheid die deze samenwerking oplevert.”

Tijdens de Innoventivity Day konden beide partijen elkaar ontmoeten. Met meer dan 500 ingeschreven bedrijven, was de belangstelling erg groot. “Het valt vooral op dat er een vooroordeel bestaat over de minimale grootte van een onderneming om voor samenwerking met een universiteit of hogeschool in aanmerking te komen. Maar de overgrote meerderheid van de huidige studies en analyses hebben een contractwaarde van minder dan 2.000 euro. De wetenschappelijke expertise is dus voor iedere onderneming toegankelijk, waarmee al direct een excuus om niet aan innovatie te doen, onder de mat is geveegd.” Naast de thematische stands met cases, projecten en praktische demo’s, waren er ook negen sessies met praktijkvoorbeelden van collega-ondernemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.