Nieuws Limburg Limburgse bedrijven laten u langer op centen wachten

Limburgse bedrijven laten u langer op centen wachten

Limburgse bedrijven laten u langer op centen wachten

Ondernemingen in onze provincie respecteren de betalingstermijnen minder dan vroeger. Vorig jaar waren de Limburgers zelfs een tijdje de slechtste betalers van heel Vlaanderen. Dat blijkt uit een studie van Graydon Belgium.

In 2014 waren de Limburgse bedrijven nog bij de meest stipte betalers. Daarna ging het steil bergaf. In 2016 en 2017 moesten leveranciers vaak het langst wachten op het geld van onze ondernemingen. Even was er een korte periode van verbetering, maar die is volgens de meest recente gegevens van Graydon alweer voorbij. Alleen in Antwerpen zijn er vandaag nog meer wanbetalers dan in Limburg.

Het percentage van facturen dat in Limburg voor de vervaldatum wordt betaald, is onder 70% gezakt. Bij zo’n 13% bedraagt de overschrijding maximaal 30 dagen. Bijna 5% wordt tussen 30 en 60 dagen na vervaldatum betaald, zo’n 2% tussen 60 en 90 dagen, en maar liefst 10,75% na 90 dagen. Het valt op dat er heel wat overheidsinstanties erg laat aan hun verplichtingen voldoen.

Wie zaken doet met bedrijven in Walloniƫ moet doorgaans nog langer op zijn centen wachten, zo concludeert de studie.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.