Nieuws Limburg Limburgse bedrijven maken samen registratie-app

Limburgse bedrijven maken samen registratie-app

Limburgse bedrijven maken samen registratie-app

Horecameraad is de naam van een nieuwe applicatie die de contact-tracing in de horeca moet vergemakkelijken. De Limburgse ondernemingen Patri (Maaseik), Mentall (Hasselt) en Alpine Digital (ook in Hasselt) hebben hiervoor de handen in elkaar geslagen. “Horeca-uitbaters kunnen de tool gratis gebruiken en zijn meteen helemaal in orde met de voorschriften”, zegt Patrizio Lo Forte.

Met Horecameraad willen de initiatiefnemers de last van de contact-tracing niet bij de ondernemers of hun personeel leggen, maar de klant hiervoor de verantwoordelijkheid geven. “Het is eigenlijk simpel”, stelt Lo Forte. ”

De toepassing zorgt voor een veilige, tijdelijke opslag van de contactgegevens van minstens 1 klant per groep. De data worden 14 dagen bewaard op een veilige plaats. Desgevallend kunnen contact-tracers er gebruik van maken als er in de zaak een besmet persoon aanwezig is geweest.”

De tool is gratis voor de horeca-uitbaters. “Ze dienen gewoon via onze website een login aan te vragen, en in een mum van tijd is de toepassing operationeel.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.