Nieuws Limburg Limburgse bedrijven presteren op pre-crisisniveau

Limburgse bedrijven presteren op pre-crisisniveau

Limburgse bedrijven presteren op pre-crisisniveau

Waar tijdens het eerste kwartaal van 2014 de economie in Limburg nog lichtjes steeg, is in de 3 maanden nadien de vervlakking ingetreden. Volgens de conjunctuurbarometer van Voka Limburg zal hier minstens tot oktober geen verandering meer in komen. We blijven dus steken op het niveau van december 2010, vlak voor de crisis in alle hevigheid wist toe te slaan. Zachtjes kabbelend dobberen we dus naar het einde van 2014, voorspelt Voka.

boot vlak waterHet zijn de bouwsector en de exportbedrijven die ons beletten kopje onder te gaan. De automobielsector blijkt nog steeds een achterstand te hebben in vergelijking met vorig jaar. De werkloosheid neemt een beetje af, maar er is zeker geen sprake van een fundamentele kentering. Het aantal starters duikt in mei, voor het eerst dit jaar, onder het aantal van vorig jaar. In totaliteit zijn er echter nog steeds 109 starters meer dan dezelfde periode vorig jaar.

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka Limburg, verduidelijkt: “Pessimisten zouden misschien stellen dat de Limburgse economie haar groei niet kan vasthouden en we dus slecht nieuws brengen. Ik ben echter een optimist en stel vast dat we ons handhaven op een niet onaardig niveau. Vertrouwen is altijd een betere leidraad dan angst. Ik vertrouw er dan ook op dat we snel een stabiele regering hebben die structurele en stevige impulsen geeft aan de economie. Alleen zo kunnen we verder groeien. En groei is onze enige sociale zekerheid.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.