Nieuws Limburg Limburgse bedrijven profiteren mee van Liège Airport

Limburgse bedrijven profiteren mee van Liège Airport

Limburgse bedrijven profiteren mee van Liège Airport

Mede dankzij de vele Limburgse bedrijven die voor hun import en exportactiviteiten kiezen voor Liège Airport, heeft de belangrijkste cargoluchthaven van het land een absoluut recordjaar achter de rug. Er werd 717.000 ton goederen verscheept, en een groei van 8,5%. Om die trend aan te houden, wordt er maar liefst 50 miljoen euro geïnvesteerd, en zullen er honderden extra jobs gecreëerd worden.

In Riemst en Tongeren wordt soms geklaagd over de vliegroutes van en naar Liège Airport. De luchthaven in Bierset laat het niet aan haar hart komen en gaat rustig verder met de verdere uitbouw. Die strategie legt hen geen windeieren. Het aantal goederen dat er passeert, groeit ieder jaar opnieuw. Het tonnage van 2017 was nooit hoger sinds de oprichting van de luchthaven in 1990. De toename bedroeg 8,5%, in vergelijking met 3 jaar terug zelfs 21%. Dat heeft te maken met diverse factoren, zoals de enorme toename van e-commerce (dus meer pakjes om te verzenden), de algemene economische opleving en de appreciatie voor de Luikse luchthaven op zich. Er kwamen met Air China Cargo en Air Bridge Cargo ook 2 nieuwe maatschappijen bij.

CEO Luc Partoune wil dit groeiscenario aanhouden en heeft daarom een versneld investeringsprogramma van 50 miljoen euro opgestart. “Een eerste hal van 6.000 m² zal in de komende weken operationeel zijn en vervolgens zullen snel meer dan 20.000 m² gebouwd worden, evenals 4 nieuwe parkeerplaatsen voor zware vrachtvliegtuigen. Dit is een belangrijke investering, want het gaat om een bedrag van meer dan 50 miljoen euro dat tevens zal leiden tot honderden nieuwe banen”, aldus nog Luc Partoune. “De mogelijkheden zijn dan oneindig.”

Ook de passagiersvluchten zitten goed vol. Vorig jaar werden er 192.000 mensen ingescheept. Het aantal vluchten in 2017 bleef stabiel: 37.199 om juist te zijn…

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.