Nieuws Limburg Limburgse bondscoach selecteert toppers voor wereldbeker

Limburgse bondscoach selecteert toppers voor wereldbeker

Limburgse bondscoach selecteert toppers voor wereldbeker

Ons land is voor de eerste maal geselecteerd om deel te nemen aan de prestigieuze Young Chefs Culinary World Cup, die in november 2018 georganiseerd wordt in Luxemburg. De hotelscholen uit Vlaanderen en Brussel hebben nu hun beste leerlingen en jong-afgestudeerden afgevaardigd om te strijden voor een plaatsje in het achtkoppige team dat onder leiding van bondscoach Jo Nelissen (niet die van ABN…) ons land zal vertegenwoordigen. Daarbij ook 2 Limburgers: Dieter Vandervelpen uit Kozen en Kenneth Weltens uit Lanaken.

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts en Danny Van Assche van Horeca Vlaanderen zijn apetrots: ons land mag voor de eerste maal ooit deelnemen aan de gerenommeerde Young Chefs Culinary World Cup. Van de 30 landen die zich kandidaat hebben gesteld zijn er maar 15 geselecteerd. Ons team zal het in november 2018 opnemen tegen Oostenrijk, Canada, Denemarken, Engeland, Duitsland, Hongkong, Luxemburg, Noorwegen, Slovakije, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten. De wedstrijd bestaat uit twee delen: het bereiden van een driegangenmenu voor zeventig personen en een gastronomisch buffet voor twaalf personen.

Onze hotelscholen hebben hun beste leerlingen en jong-afgestudeerden uitgekozen. Deze 21 jonge chefs, waaronder Dieter Vandervelpen uit Kozen en Kenneth Weltens uit Lanaken, strijden nu voor één van de 8 plaatsen in Team Belgium, geleid door coach Jo Nelissen, een uit Zutendaal afkomstige culinaire topcoach. “Alleen met een sterk team en een optimale voorbereiding kunnen we goede resultaten neerzetten op de grote internationale toernooien”, zegt Nelissen.

Het selectietraject, de voorbereiding en de deelname worden gesteund door de Flanders Food Faculty en uitgevoerd door Horeca Vlaanderen. Het project werd uitgetekend door Hilaire Spreuwers, de Limburgse chef die fungeert als gastronomie-consulent voor Horeca Vlaanderen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.