Nieuws Limburg Limburgse bouw ziet orderboekjes groeien

Limburgse bouw ziet orderboekjes groeien

Limburgse bouw ziet orderboekjes groeien

De bouwbedrijven in onze provincie zien de toekomst iets rooskleuriger in. Het aantal opdrachten voor de komende maanden is toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De enquête die Bouwunie Limburg organiseerde, wijst anderzijds uit dat de prijzen erg onder druk blijven staan. “De concurrentie is ongemeen hard, waardoor er ondanks de bijkomende opdrachten, op het einde van de rit weinig overblijft,” zegt directeur Davy Maesen.

bouwvakkerVoor alle duidelijkheid: de barometer van Bouwunie Limburg zit nog steeds in het rood. Dat wil zeggen dat de pessimisten nog altijd in de meerderheid zijn. Hun groep dunt echter verder uit, zodat er geleidelijk aan een index van 100 punten staat aan te komen (50/50 tussen optimisten en pessimisten). Het grote probleem situeert zich echter in de rendabiliteit. Slechts 37 procent van de Limburgse bouwbedrijven zegt momenteel winst te maken. De rest schommelt op het punt van break-even. Dat heeft ook gevolgen voor de werkgelegenheid. Zo verklaart 16 procent met minder personeel te werken dan een kwartaal geleden. Amper 3 procent heeft bijkomende aanwervingen gedaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.