Nieuws Limburg Limburgse bouwsector trekt op oefenkamp

Limburgse bouwsector trekt op oefenkamp

Limburgse bouwsector trekt op oefenkamp

Terwijl het lokale voetbalteam op oefenstage naar het buitenland vertrekt, wordt de eigen Cristal Arena in Genk ter beschikking gesteld voor de training van de Limburgse bouwvakkers. Op 5 januari zullen maar liefst 1.000 van hen een volledige dag zich bekwamen in allerlei professionele technieken en vaardigheden. “Het doel is om hun wendbaarheid te verhogen,” zegt Chris Slaets, directeur van de Confederatie Bouw Limburg. “Door hun kennis uit te breiden, zullen ze beter gewapend zijn in het moeilijke jaar dat onze sector te wachten staat. We zijn immers pessimistisch gestemd over 2015. De daling van de opdrachten en de aanhoudende sociale dumping zouden opnieuw 6.000 banen kunnen kosten. Wie zich wil handhaven, moet mee zijn met de nieuwste trends. Als Confederatie Bouw Limburg hebben we hier een verantwoordelijkheid op te nemen. We moeten de stuwende kracht zijn achter de innovatie van de bouwsector binnen onze provincie.”
chris slaetsBovenop de opleidingen, organiseert de Confederatie Bouw Limburg ook de VIP-receptie in de Cristal Arena als nieuwjaarsdrink. “Van dit hele evenement willen we een jaarlijkse traditie maken,” aldus nog Chris Slaets.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.