Nieuws Limburg Limburgse chauffeurs denken niet groen

Limburgse chauffeurs denken niet groen

Limburgse chauffeurs denken niet groen

Hoewel 92 procent van de Limburgse chauffeurs verklaart ooit met een milieuvriendelijke auto te willen rijden, is de onwetendheid over ‘groene’ voertuigen nog steeds erg groot. Zo denkt 1/100 mensen dat een hybride auto zowel op de weg als het water kan rijden…

Hilde Peerlings & Peter GuelinckxDat is één van de verrassende conclusies uit een grootschalig onderzoek van de Limburgse garagegroep Delorge-Peerlings (Peter Guelinckx en Hilde Peerlings). In het kader van hun campagne ‘Shift Green’ werden meer dan 1.200 chauffeurs aan de tand gevoeld over hun rijgedrag en kennis inzake duurzame mobiliteit.

Wat blijkt?

– Ongeveer 1 op 5 van de respondenten rijdt op dit moment al met een groene wagen. Zij kiezen vooral voor dit type voertuig om het milieu te sparen (59%), maar waarderen ook het lagere verbruik (55%) en het feit dat ze minder belastingen betalen (44%).

– 90% van de mensen die nog niet milieuvriendelijk rijden, geeft aan daar in de toekomst wel voor open te staan. Wat hen voorlopig nog tegenhoudt? Eén op drie vreest dat de aankoopprijs van een milieuvriendelijke wagen aanzienlijk hoger ligt (33%). 32% veronderstelt dat de actieradius (te) beperkt is. 29% is van oordeel dat de keuzevrijheid (het gamma beschikbare voertuigen) te beperkt is.

– Een laatste conclusie is dat de gemiddelde chauffeur kampt met een gebrek aan informatie. Mensen zijn onvoldoende op de hoogte over de actieradius van een elektrische wagen, slechts 55% weet dat CNG staat voor wagens op aardgas, en 18% associeert zelfs geen enkel van de bekende merken met ‘groen’ rijden.

Delorge-Peerlings wil alvast die onwetendheid helpen wegwerken met de campagne Shift Green. Er zijn ook tal van testritten mogelijk met de groene wagens van het garagemerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.