Nieuws Limburg Limburgse drukker stopt 1,5 miljoen in machine

Limburgse drukker stopt 1,5 miljoen in machine

Limburgse drukker stopt 1,5 miljoen in machine

De Looise ondernemer Jonny Janssens heeft zopas 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in zijn drukkerij De Press. Er werd een 8-kleurige drukpers aangekocht waarvan er nog maar 2 in de Benelux zijn geleverd.

“Dit is onze grootste investering in jaren”, aldus zaakvoerder Jonny Janssens. “Omdat het papier in de pers wordt gedraaid, en niet manueel moet worden gekeerd, kunnen we nu dubbel zo snel drukken. Bovendien werkt de nieuwe pers (van Japanse makelij) op UV-inkten waardoor het papier er droog uit komt.”

De nieuwe machine is nodig om aan de vraag van de markt te kunnen voldoen. “Het moet steeds sneller gaan”, aldus Jonny Janssens. “Bestanden worden ‘s avonds digitaal doorgestuurd en ’s anderendaags moet het drukwerk klaar zijn. We moeten mee zijn met de technologie om de krappe deadlines te halen en toch de vereiste kwaliteit te bieden.”

Bij De Press werken nu zo’n 14 mensen. Midden vorig jaar werd nog de overname aangekondigd van Linders Advertising in Hasselt, maar dat huwelijk was slechts een kort leven beschoren. Linders ressorteert nu onder Jakobus & Corneel, het communicatiebureau uit Hasselt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.