Nieuws Limburg Limburgse familiebedrijven te gast bij Concentra

Limburgse familiebedrijven te gast bij Concentra

Limburgse familiebedrijven te gast bij Concentra

Een vijftigtal Limburgse ondernemers waren zopas te gast bij Concentra voor de eerste Family Business Happening. Het is een nieuwe formule die Voka Limburg samen met Vlaanderen in Actie en het Agentschap Ondernemen heeft opgezet.

“Familiebedrijven zijn belangrijk voor de economie en tewerkstelling, en in Limburg goed vertegenwoordigd,” weet Paul Kumpen. “Binnen een periode van vijf à tien jaar wordt verwacht dat een heel aantal van deze familiebedrijven te maken zullen krijgen met de opvolgingsproblematiek. Vandaar dat het goed is om tijdens bijeenkomsten tips uit te wisselen, zodat de ondernemers voorbereid zijn op deze fase.”

familiebedrijvenJozef Lievens, gedelegeerd bestuurder van het Instituut van het Familiebedrijf, ging van start met zeven tips voor een succesvolle opvolging. Daarna werd een panelgesprek georganiseerd met enkele Limburgse familiale bedrijfsleiders, onder leiding van Dominiek Claes, rubriekleider Economie van Het Belang van Limburg. Het panel bestond uit Paul Kumpen (Kumpen), Ruben Peumans (ASAP.be), Nadia Jansen (building group Jansen) en Mathi Gijbels (Gijbels Group).

Nadien kwam Concentra zelf aan het woord. Patrick Hermans, CFO van Concentra en Henk Vivile, managing director Degroof Corporate Finance brachten het verhaal van een familiebedrijf in volle transformatie. Tot slot gaf Ivo Marechal van Down 2 Earth Capital, een praktische kijk op de belangrijkste processen en mechanismen bij opvolging en overdracht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.