Nieuws Limburg Limburgse firma’s timmeren wanden en maskers

Limburgse firma’s timmeren wanden en maskers

Limburgse firma’s timmeren wanden en maskers

Om apothekers, kassiersters, bakkers, baliemedewerkers en ander personeel te beschermen tegen geïnfecteerde corona-verspreiders, zijn tal van Limburgse firma’s in actie geschoten.

Zo heeft CarPro, een firma van Steve Aerts (Smets Dekzeilen) een nieuw product ontwikkeld: voorzetwanden met een transparant zeildoek. “Onze oplossing kan zeker een meerwaarde betekenen voor beroepsgroepen die noodgedwongen in de buurt van klanten moeten komen”, aldus Aerts. “Kwestie is nu van dit product asap te kunnen introduceren bij degenen die er nood aan hebben, zodat we een steentje kunnen bijdragen aan het inkijken van dit virus.”

Heeft ook zo’n oplossing: Plexilux uit Lanaken. “Wij hebben een afscherming ontworpen uit plexiglas om de toog of kassa van retailers af te schermen van de klanten. We plooien en verzagen alles op maat”, zo klinkt het.

Top. En nog een besmettingsbehoeder: Raf Jansen van Luco uit Houthalen-Helchteren. “Wij hebben op maat mondmaskers laten maken, zodat we onze eigen medewerkers én onze klanten beschermen tegen de verspreiding van het virus”, aldus de trotse zaakvoerder.

Maakt tegenwoordig ook mondmaskers: Mieke Neven van Burocad: “We zijn creatief aan de slag gegaan en ontwikkelen mondmaskers gemaakt van bannermateriaal en textieldoeken”, licht ze toe. “Ze zijn niet getest, gecertificeerd of goedgekeurd door de FOD Volksgezondheid, maar op een bepaalde manier zorgen ze wel voor meer gemoedsrust. En in tijden als deze maakt dit een verschil.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.