Nieuws Limburg Limburgse horeca massaal op de fles

Limburgse horeca massaal op de fles

Limburgse horeca massaal op de fles

Volgens een analyse van Graydon Belgium over de falingen van de eerste 6 maanden, is het slecht gesteld met onze economie. Limburg behaalt de slechtste score van alle provincies.

grafiek Limburg We noteren hier een sterke stijging van de falingen (+7,3%), zelfs tot een absoluut record (zie grafiek met cijfers in absolute aantallen van de afgelopen jaren). De afdeling Tongeren (waartoe o.a. de steden Genk en Maasmechelen behoren) spant de kroon met een stijging van 12,12 procent. Alleen in Turnhout en Brussel is de aangroei nog forser. De afdeling Hasselt (met o.a. Sint-Truiden, Lommel en Houthalen-Helchteren) stijgt minder sterk: +3,3%.

De falingen die in Limburg het meeste jobs hebben gekost zijn De Schoenenreus in Lommel (76 jobs) en Penxten-Frederix in Beringen (45 jobs). De horeca had het in onze provincie het meest te verduren. Nooit gingen er op 6 maanden tijd meer horecazaken failliet dan nu (81). Ook de kleinhandel heeft zware klappen gekregen (+22%).

“In Limburg zijn de faillissementen duidelijk gerelateerd aan een beperkter consumentenvertrouwen,” aldus Graydon Belgium. “Het geloof in het herstel van het economisch weefsel is minder groot, wat leidt tot een voorzichtiger bestedingspatroon. De stijging in het aantal faillissementen is vermoedelijk te verklaren door de naweeën van Ford Genk.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.