Limburgse horeca verenigd op nieuw evenement

Hoewel de black box roet in het eten strooit, laten de Limburgse horeca-uitbaters het hoofd niet hangen. "We willen niet overkomen als klagers en zagers, maar ook een positieve bijdrage leveren om de sector er bovenop te helpen," zegt Hilaire Spreuwers, voorzitter van Horeca Limburg vzw. "Dat zullen we in de eerste plaats doen op een nieuw culinair festival, dat eind mei zal plaatsvinden op het Dusartplein in Hasselt. Het wordt een gastronomisch weekend, dat als doel heeft om op lange termijn een sterk merk te worden voor de hele Limburgse horeca. Een toeristisch product, met weerklank tot ver buiten de provinciegrenzen."

Hilaire SpreuwersHet festival zal Proef! genoemd worden. In de lijn van het soortgelijke Limburg Proeft. "We hebben de ambitie om het zelf anders en beter te doen," aldus Spreuwers (foto). "Samen met eventorganisator Cocomo zetten we een totaalbeleving op poten. Het zijn dus niet alleen restaurants die een eetstandje uitbaten, maar bijvoorbeeld ook 'kookbattles' tussen sterrenchefs en amateur-koks, of muzikale omkadering. Het event beperkt zich niet tot het Dusartplein, maar wil iedere horeca-uitbater aanmoedigen om dat weekend een speciaal menu, streekgerecht of drank aan de klanten te laten proeven."

Horeca Limburg zal in de komende maanden met diverse partners het event verder uitwerken. Als culinaire ambassadeurs hebben al toegezegd: Danny Vanderhoven (Danny), Giovanni Oosters (Vous-le-Vous), Mario Holtzem (Creatief Culinair Atelier), Christophe Smets (Taratata) en Anne-Sophie Breysem (De Kwizien).

proef chefs