Nieuws Limburg Limburgse ingenieurs voor nieuw stadion Brugge (als het er komt)

Limburgse ingenieurs voor nieuw stadion Brugge (als het er komt)

Limburgse ingenieurs voor nieuw stadion Brugge (als het er komt)

Het Limburgse ingenieursbureau Macobo-Stabo heeft een contract getekend om mee te werken aan de bouw van het nieuwe stadion van Club Brugge. Indien het ooit zover komt, want de Raad van State heeft zopas de vergunning vernietigd na protest van buurtbewoners.

In de officiële communicatie is de bouw van het nieuwe stadion toegewezen aan het consortium van aannemers Alheembouw en Cordeel, architectenbureaus SCAU en B2Ai, de structureel ingenieurs van Bollinger+Grohmann en de technische studiebureaus Istema en HQE SuReal. Zij hebben nu ook de andere partners in het team opgenomen, waaronder Macobo-Stabo, het bureau van Davy Macquoi en Natalie Vanderschaeghe uit Tessenderlo.

“We hebben gescoord en zijn ongelooflijk trots mee te werken aan de bouw van het gloednieuw state-of-the-art stadion van Club Brugge”, zo laat het bedrijf weten.

Of het stadion in 2022 de deuren zal openen, of misschien zelfs nooit op de huidige locatie zal verrijzen, zal afhangen van de procedureslag die nu al jaren rond de vergunning wordt gevoerd. Eerder deze week maakte de Raad van State nog een arrest bekend, waarin de vergunning wordt geschorst. Het rechtscollege gaat daarmee in op het beroep dat door omwonenden, landbouwers, milieu-organisaties en projectontwikkelaars was aangetekend. Meer bepaald zijn ze het niet eens met een apart stadion voor Cercle en eentje voor Club Brugge. Daardoor zou er te veel oppervlakte van Brugge Die Scone voor voetbal gereserveerd worden.

Voorzitter Bart Verhaege bijt dus in het (oude) gras… Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.