Nieuws Limburg Limburgse installatie meet temperatuur van elke bezoeker

Limburgse installatie meet temperatuur van elke bezoeker

Limburgse installatie meet temperatuur van elke bezoeker

Katoen Natie is er volop mee bezig, en ook tal van retailers tonen interesse: APK uit Pelt heeft een soort metaaldetector ontwikkeld die de temperatuur meet van elke bezoeker en zo kan oordelen of het veilig is om de bedrijfsruimte of winkel te betreden.

In de bedrijfswereld is het zowel in de huidige als de toekomstige coronafase belangrijk dat de dienstverlening of het productieproces vlot kunnen blijven verlopen. Daarom heeft APK een nieuwe mogelijkheid ontwikkeld om op de werkvloer, aan de hand van camera’s, de temperatuur van het personeel en klanten individueel of in groep te scannen. Dit alles uiteraard met het doel om intern een verdere verspreiding van het virus in te dijken.

“De camera’s die wij kunnen installeren geven tot op een halve graad nauwkeurig de temperatuur weer van het personeel of de klanten die in beeld worden gebracht”, zegt Danny Cuypers van APK. “Dat kan individueel gemeten worden met een draagbaar toestel dat handmatig, vanop een veilige afstand gericht wordt op het gelaat van de betrokkenen. Dat verloopt vrij snel, zodat 30 personen per minuut kunnen gescand worden. Een andere optie is om met een vaste camera grotere groepen te scannen, waarbij het toestel perfect aangeeft bij welke personen een verhoogde temperatuur gemeten wordt. De betrokkenen kunnen dan in een volgende fase met behulp van medische apparatuur opgevolgd worden.”

APK is al gestart met het uitrollen van deze nieuwe dienstverlening. Volgende week staan de eerste proefopstellingen op de bedrijfsvloer geprogrammeerd. “Hiermee levert APK enerzijds een bijdrage om in volle crisis een verdere escalatie te voorkomen”, aldus CEO Maarten Broens. “Anderzijds kan hiermee de mensen een veilig gevoel meegegeven worden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.